Sunday, December 7, 2008

Puding Roti Prune


PUDING ROTI PRUNE

Bahan-bahan
8 keping roti (buang tepi² nya)
1 tin susu cair
4 sudu gula halus
2 biji telur
2 sudu marjerin
1 sudu tepung jagung
Hirisan buah prune

Caranya:-
1. Satukan susu cair, gula, telur, tepung jagung dan marjerin. Pukul sebentar sampai rata.
2. Susunkan roti yang dah dibuang tepinya ke dalam loyang pembakar. Buat lapisan pertama dan taburkan hirisan buah prune.
3. .Curahkan bancuhan ke atas roti tadi. Letakkan lapisan kedua roti dan tuang baki bancuhan susu tadi. Sekali lagi taburkan hirisan prune.
4. Bakar dalam oven selama 1/2 jam.
5. Selepas masak, keluarkan dari oven, taburkan choc rice dan biarkan sejuk sebelum taburkan gula halus di atasnya sebagai hiasan.

No comments: